Takaisin ylös

Usein Kysytyt Kysymykset

Ruumisarkun hinta ja ekologisuus herättävät usein keskustelua ja kysymyksiä. Lue lisää aihealueista alta.

Ekologisuus

1. Kuinka ympäristöystävällinen arkku on?

Kaikki materiaalit, joita käytämme normaaleissa tuotteissamme ovat ympäristölle vaarattomia niin maahan haudattaessa kuin tuhkauksessa. Me SHT-Tukulla pyrimme ottamaan huomioon tuotteiden ekologisuuden jo kehittelyvaiheessa. Vanhoja mallejamme on muokattu ajan kuluessa entistä vähemmän luontoa kuormittaviksi.

Arkun valinnalla on merkitystä. Valitsemalla kotimaisesta puusta tehdyn, Suomessa valmistetun arkun olet jo hankkinut lähituotteen. Kun mahdolliset verhoilumateriaalit ovat vielä luonnonkuitua, on arkun kuormitus luonnolle todella pieni.

Vastuullisen puunhankinnan takeena, yrityksemme PEFC-sertifikaatti ja puun alkuperän seurantajärjestelmä varmistavat, että tuotteisiimme on käytetty kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta.

2. Onko pahviarkku ekologisempi kuin puuarkku?

Puun matka metsästä arkkupuuksi on lyhyt, mutta sen matka metsästä pahviksi on melko pitkä ja matkalla on paljon kemiallisia prosesseja. Puu voidaan polttaa, samoin pahvi. Mutta jos arkku tuhkataan, tuottaa puu enemmän ja pidemmän ajan tarvittavaa lämpöä ja säästää siten uusiutumatonta energiaa, jota tuhkauksessa tarvitaan.

Haudattuna pahvi hajoaa nopeammin, mutta toisaalta puuarkkukin hajoaa luontoon aikanaan. Myös tuotteen ja materiaalin alkuperämaalla on merkitystä, kuten monen muunkin tuotteen kohdalla. Ekologisuutta vertaillessa kannattaa huomioida onko puu kotimaista ja onko pahvi kaukaa tuotettua.

Tuotteet

1. Mitkä tekijät vaikuttavat arkun hintaan?

Me SHT-Tukussa tiedämme, että laadukkaan arkun tuottamiseen tarvitaan paljon ammattitaitoa ja käsityötä, jotta lopullinen tuote vastaa laatuvaatimuksiamme. Vaikka tehtaalla on työntekijöidemme apuna paljon koneita ja laitteita, niin silti tarvitaan kymmeniä käsiä, ennen kuin tuote on valmis viimeiseksi leposijaksi. Suomessa työn tekeminen on kalliimpaa kuin alhaisemman tulotason maissa, mutta olemme ylpeitä siitä, että voimme edelleen tarjota työtä suomalaisille ammattilaisille ja tuottaa aitoja Avainlippu-tuotteita.

Myös materiaalilla on suuri merkitys arkun kokonaishintaan. Laadukas puumateriaali on tärkeä osa lopullista tuotetta. Hankimme puuta ainoastaan luotettavilta toimittajilta ja arkuissa sekä uurnissa käyttämämme puumateriaali on pääosin PEFC- tai FSC -sertifioitua. Sertifioimattomilta toimittajilta vaadimme todistuksen puun alkuperästä. Verhoilu asettaa myös materiaaleille omat laatuvaatimuksensa ja kankaan tulee olla laadukasta.

Arkkujen lopullinen hintahaitari toimistoissa on laaja ja arkku vain yksi osa palvelukokonaisuutta. Muistotilaisuus on erittäin tärkeä surutyön osa ja arkku ja uurna ovat usein ne viimeiset hankinnat läheiselle. Suosittelemme kääntymään asiantuntevan hautaustoimiston puoleen ja kysymään lisää.

Instagram
Netland-tuotantoa