Takaisin ylös

Yrityksestämme

SHT-Tukku Oy:n nimeen tiivistyy kotimaisen arkunvalmistuksen perinteet. Olemme valmistaneet arkkuja suomalaisella kädentaidolla jo kuudenkymmenen vuoden ajan. 

Arkkumme syntyvät alusta lähtien suomalaisten käsien tekeminä. Työllistämme n. 130 suomalaista ja kannamme vastuumme kaikista velvoitteista yhteiskunnalle ja olemme sen myötä ylläpitämässä omalla panoksellamme suomalaisten hyvinvointia. Me valmistamme ruumisarkut itse ja toimitamme ne suoraan jälleenmyyjillemme ilman välikäsiä. Olemme ylpeitä työstä jota teemme ja uskomme vakaasti, että myös kuluttajalle tuotteen alkuperällä on merkitystä, niin valmistuksen kuin materiaalien osalta.

Turvallinen valinta

Kun suru kohtaa ja on aika tehdä viimeinen palvelus rakkaalle läheiselle – voit tehdä turvallisen valinnan. Kaikki materiaalit, joita käytämme normaaleissa tuotteissamme ovat ympäristölle vaarattomia niin maahan haudattaessa kuin tuhkauksessa.

Laadukkaat SHT-tuotteet tunnistat omasta alkuperätunnuksestamme. Ammattitaitoiset jälleenmyyjämme kertovat sinulle mielellään lisää.

Pienestä kellarivarastosta maanlaajuiseksi toimijaksi

SHT-Tukku Oy aloitti toimintansa 1.4.1955 Helsingissä Suomen Hautaustoimistojen Tukkukauppa Oy:n nimellä. Yhtiön perusti ryhmä hautaustoimistoyrittäjiä. Ensimmäiset toimitilat sijaitsivat Helsingin Lauttasaaressa Myllykalliontie 4:n tiloissa. Kankaat olivat alusta pitäen hautaustoimistojen tukkukaupalle tärkeä tuoteryhmä ja tukkukaupan alkuvaiheiden tärkein myyntiartikkeli. Lisäksi käsityöläiset toimittivat mm. arkkujen hapsu- ja tupsutuotantoaan SHT-Tukun myytäväksi.

 

Lauttasaaren varasto 50-luvulla Täältä kaikki alkoi. Sisäkuva Lauttasaaren varastosta 1950-luvulta.

 

Alussa yhtiö keskittyi siis hautausalan tarvikkeiden tukkukauppaan, ja myöhemmin mukaan tulivat myös kukkakauppojen käyttämät tarvikkeet. Oma arkkutuotanto aloitettiin vuonna 1964 Punkalaitumella. Vuonna 1970 arkunvalmistus sulautettiin tukkukauppaan ja yhtiön nimeksi tuli SHT-Tukku Oy.

SHT-Tukku tänään

Nykyään yrityksen omistajina on n. 300 suomalaista hautaustoimistoyrittäjää eri puolilta Suomea. Toimintamme jakaantuu kahteen osaan - erikoistuotteiden maahantuontiin ja myyntiin sekä omaan puusepänteollisuuteen.

Tuotteidemme vähittäismyyjinä toimivat mm. hautaustoimistot, kukkakaupat, sisustus- ja lahjatavaraliikkeet sekä erikoisliikkeet.


Instagram
Netland-tuotantoa